Doel 12:

Verantwoorde consumptie
en productie

Graag zoekt Verstegen samen met klanten en partners naar gezonde alternatieven. Zo is er door Robert Kranenborg, in overleg met Hello Fresh, een hamburger ontwikkeld waarin de helft van het vlees is vervangen door champignons. Deze hamburger is op smaak gebracht met kruiden en specerijen van Verstegen.

Satésaus is niet weg te denken uit de Hollandse keuken. En dat geldt jammer genoeg ook voor zout. Dat laatste is niet goed voor de gezondheid, reden genoeg om een lekkere satésaus met zo min mogelijk zout te ontwikkelen. Deze natriumarme satésaus is uitgeroepen tot beste door de Consumentenbond in een vergelijking met vijf andere gelijksoortige sauzen.

Satésaus

Dit jaar zijn de portieverpakkingen voor België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje vernieuwd. De sauzen bevatten een verbeterde receptuur en zijn vrij van MSG.

Sauzen

Verpakkingen

Verstegen heeft haar assortiment uitgebreid met de Spice Blends voor Vega. Deze 100% natuurlijke kruidenmixen met miso, verpakt in een kartonnen koker, zijn compleet met recept en boodschappen-lijstje. Miso is een gefermenteerde sojabonenpasta volgens Japans recept die een waanzinnige smaakbeleving geeft. Door de toevoeging van miso geef je dus hartigheid aan een gerecht die vlees aan een niet-vegetarisch gerecht kan geven. Miso is daarom bij uitstek geschikt voor allerlei vegetarische gerechten!

50% minder vlees

Innovation lab

Spice Blends voor Vega

Nieuwe introducties

Gezondheid vormt een belangrijk element van onze missie. Wij willen mensen helpen om gezond(er) te eten, zonder dat het ten koste gaat van de smaak. In onze missie zeggen we dat eten ‘bovenal lekker’ moet zijn. In de praktijk merken we dat lekker en gezond eten uitstekend hand in hand gaan. Verstegen stimuleert het gebruik van meer variatie in het voedingspatroon, 100% natuurlijke grondstoffen en reductie van suiker en zout. En ook het eten van meer plantaardige producten (groenten, fruit, noten, peulvruchten etc.), minder vlees en meer vis. Dit is terug te zien in de onderstaande introducties:

Verstegen is zich bewust van het feit dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke hulpbronnen. Om die reden zetten wij ons in voor het behoud van de biodiversiteit in onze oorsprongslanden, maar ook voor het tegengaan van voedselverspilling. We maken zo veel mogelijk gebruik van recyclebare of herbruikbare verpakkingen voor onze producten en we zoeken naar oplossingen om onze producten te maken.

Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe ideeën is er in 2020 een intern Innovation lab opgericht. Hier denken collega's van allerlei verschillende afdelingen mee over de trends van de toekomst.
In multidisciplinaire teams filosoferen over toekomstvraagstukken is de kerntaak van dit initiatief.

Waarom? Om uiteindelijk antwoord te kunnen geven op de hoofdvraag:


“Hoe ziet het wereld foodlandschap, bestaande uit eetgewoonten, 
kooktechnieken, nieuwe ingrediënten (schaarste) en productaanbod, 
voortkomend uit technologische, economische, overheids-, klimaat- en duurzaamheidsontwikkelingen, eruit in 2030?”