Doel 2:

Geen honger

Volgens het Wereldvoedselprogramma hebben op dit moment 795 miljoen mensen niet genoeg eten om een gezond en actief leven te leiden. Dit is ongeveer 1 op de 9 mensen wereldwijd (bron: SDG Nederland). Dit probleem willen we aanpakken door de productie van kruiden en specerijen te verhogen, zonder daarbij de ecosystemen aan te tasten.

Wereldvoedselprogramma

Het organiseren van leefbare inkomens is één van de prioritaire thema’s van Verstegen richting de toekomst. In 2019 zijn we begonnen met een pilotprogramma om te kijken hoe we dit kunnen organiseren. Met behulp van technologie als blockchain, experimenteren we hoe we deze nieuwe vorm van informatie kunnen opslaan. In 2020 zijn we begonnen om in de nootmuskaatketen boeren te traceren en verzamelen we inzichten over hun locatie, productie en landschap. We verkennen op dit moment hoe we deze informatie meerwaarde kunnen geven en eventuele winsten via blockchain kunnen laten terugvloeien naar boeren.

Blockchain

Back to the origin met de
Verstegen nootmuskaat

Nootmuskaat is natuurlijk heerlijk, maar is het ook eerlijk? Dankzij blockchain-technologie kun je precies zien waar nootmuskaat vandaan komt, van welke kwaliteit het is, door welke boer het verbouwd is en of de boer er een eerlijke beloning voor heeft gekregen.