Verstegen in cijfers

Verstegen Nederland totaal 7358 ton CO₂

De grootste uitstoot wordt veroorzaakt door het gasverbruik. We zijn al enkele jaren bezig om deze uitstoot zo veel mogelijk te beperken en van het gas af te gaan. In het kantoorgebouw betekent dit dat de verwarming inmiddels via een warmtewisselaar gaat. En ook in de productie wordt er gekeken naar andere manieren van verwarmen. Het grootste verbruik ligt echter bij het kookproces. De voorkeur gaat uit naar een volledig geëlektrificeerd systeem.

CO₂-footprint Verstegen

De uitstoot van elektriciteit is 0%. Dit komt doordat we in Nederland volledig groene energie gebruiken. De energie komt van 876 zonnepanelen (155.040 kWh), die zijn geïnstalleerd op één van onze daken van de productiehal, en van onze eigen windmolen (6.302.120 kWh). Daarnaast beperken we ons verbruik door gebruik te maken van o.a. LED-verlichting en bewegingssensors. Steeds meer leaseauto’s zijn full electric of hybride. En onze vrachtwagens zijn voorzien van de meest zuinige motoren. De verwachting is dat we daarin de komende jaren nóg grotere stappen kunnen gaan maken.

Elektriciteit en vervoer

Gas

40%

Goederenvervoer

29%

17%

Zakelijk verkeer

Woon-werkverkeer

11%

3%

Water en afvalwater

Kantoorpapier

0%

Onze mensen

De Verstegen Academy

Leeftijden

De Verstegen Academy heeft in 2020, ondanks de coronamaatregelen, toch aan
77 medewerkers cursussen kunnen geven. Continu leren is een belangrijk onderdeel van het personeelsbeleid van Verstegen. Alle werknemers kunnen dan ook gebruik maken van de online cursussen en trainingen van GoodHabitz. Met een zeer breed aanbod is er voor iedereen iets te vinden. In 2020 zijn er 600 lesuren geweest.

5,6

Ziekteverzuim

Totaal uren gevolgde online trainingen

600

Inschrijvingen bij de Verstegen Academy

77

4

Education
Agreements